Luisteren naar ons kleinkinderen

Tijdens de planningsdagen, eerder deze maand, werd er nagedacht over de toekomst. En niet alleen over Vl@s. Hiervan getuigt de boodschap die we de wereld instuurden i.v.m. de klimaatacties van de studenten.

 

 Tot ons groot genoegen pikten ondertussen verschillende media deze boodschap op.

Oma’s en opa’s protesteerden voor Leuven Vlaams, voor sociale rechtvaardigheid en economische herstructurering, voor onderwijshervormingen, een kernwapenvrije wereld, tegen de Vietnamoorlog en voor een Vlaanderen zonder atoomwapens in Kleine-Brogel.

Vandaag uiten (hun) kleinkinderen een grote bezorgdheid over de toekomst en tegen het dralen van beleidsvoerders en het uitblijven van duurzame klimaatmaatregelen.
Vlaamse actieve senioren vzw (Vl@s), partij- en zuil ongebonden pluralistische ouderenvereniging, vraagt nadrukkelijk dat geluisterd wordt naar de kreet die de jongste mondige generatie scholieren slaakt.

Generaties kunnen elkaar vinden in voorstellen, dagelijkse daden en acties, geheel volgens het adagio: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”.
Wanneer de scholieren-klimaatbetogers dreigen in de problemen te komen, kunnen oma’s en opa’s zo nodig hun plaats innemen.
Dit is een begin.

 

Geschreven door Tamara Reyniers op 30/01/2019 12:58:05