Afdeling Wijnegem

maandag 11 februari 2019 van 13:30u.
Opera in de Cinema - Carmen van Georges Bizet
Kinepolis: Groenendaallaan 394 te 2030 Antwerpen
met Provincie Antwerpen

 Maandag 11 februari as. zal naar jaarlijkse gewoonte een nieuwe editie van Opera in de Cinema plaatsvinden. Ditmaal wordt ons de klassieker “Carmen” van Georges Bizet voorgeschoteld.

 

De passionele Carmen verleidt korporaal don José, die deserteert uit liefde voor haar. Helaas is de ontembare zigeunerin deze liefde al snel beu en gaat verder op de volgende. Terwijl ze wacht op haar nieuwe minnaar, de torero Escamillo, doet José wanhopige pogingen om haar te overtuigen met hem mee te gaan – van smeekbeden tot dreigingen met een mes.

Bizets meesterwerk over een verleidelijke zigeunerin in Sevilla  die volgens haar eigen regels leeft, heeft een impact gehad die ver buiten het operagebouw reikte. De zwierige melodieën van de opera zijn even onweerstaanbaar als het titelpersonage zelf. Carmen is een kracht van de natuur die een bepalende vrouwelijke figuur is geworden in de cultuur.

Toen de première plaatsvond, was Carmen een schandaal maar algauw werd het een triomfantelijk succes en blijft het tot op heden één van de vaakst opgevoerde opera’s ter wereld.

 

De opera betreft een Franse uitvoering met Engelse ondertiteling.  De voorstelling bedraagt 3 uur en 21 minuten met een pauze.

 

Praktisch:

·  Organisatie: Provincie Antwerpen – Anne Catherine Deignan – 0472 66 00 32 – cath@vlaamseactievesenioren.be

·  Waar: Kinepolis – Groenendaallaan 394 te 2030 Antwerpen.

·  Afspraak: inkomhal Kinepolis om 13h30.

·  Start: om 14h stipt.

·  Prijs: 12 Euro per persoon.

·  Te bereiken:

Ø  Auto: op de E19 neem je afrit 1-Merksem, waarna je de Groenendaallaan volgt om zo de gratis parking van Kinepolis te bereiken;

Ø  Tram: tram 6 tot aan halte Kinepolis;

Ø  Trein: Antwerpen Centraal, van waaruit tram 6 ondergronds genomen kan worden tot aan halte Antwerpen Kinepolis;

Ø  Bus: o.a. 602/610/640 tot halte Groenendaallaan; 720/730/770/771 tot halte Kinepolis.

·  Inschrijven voor 16 december 2018 via de afdeling. De afdelingen maken vervolgens de ontvangen inschrijvingen over op het Provinciaal bankrekeningnummer BE77 3631 1614 8042.

 

Wij verzoeken leden met beperkingen ons dit op voorhand te melden zodat de nodige maatregelen getroffen kunnen worden opdat iedereen van deze voorstelling kan genieten.