Afdeling Vlaamse Ardennen

vrijdag 19 mei 2017 van 10:00u. 15:00
Lunchconcert Vlaamse Opera Gent: Russian Moods
Vlaamse Opera Gent
met Bestuur

Zoals vorige jaren nodigen we u op een middagconcert op vrijdagmiddag 19 mei : met als thema "Russian Moods" in de Vlaamse Opera te Gent.
Het laatste middagconcert van dit seizoen als opmaat voor Rimski Korsakovs opera Sadko, die het seizoen in Opera Vlaanderen afsluit. Rimski Korsakov was niet alleen een kapitale figuur voor de 19e eeuwse Russische opera, hij schreef ook een schatkist aan liederen en romances bijeen - een genre dat ontstaan was als tegenhanger van de 18e eeuwse Franse Romance en waarin ook Glinka en Rachmaninov uitblonken. De Russische mezzosopraan Victoria Yarovaya, die in "Sadko" de rol zingt van Ljoebava (Sadko's echtgenote) presenteert een mooie selectie romances van Rimski-Korsakov en Rachmaninov, begeleid aan de piano door Jeanne-Minette Cilliers. Ze gaan in dialoog met Aykut Dursen, eerste contrabassist bij het Symfonisch Orkest Opera Vlaanderen, die ons op Russische instrumentale intermezzi vergast.

Praktisch info : 
- Samenkomst om 10u15 in het station te Oudenaarde. We nemen de trein om 10u30 : u zorgt zelf voor een treinticket.
- Aan het station Gent St.Pieters nemen we tram 1 tot aan de halte "Korte Meer".
- Het concert begint om 12u30 en duurt tot 13u30.
- Aansluitend: lunch in "Café Théâtre", Schouwburgstraat 7 (in het gebouw dat deel uitmaakt van de Opera).
- Kostprijs voor het concert en de lunch: € 35,- per persoon. Gelieve uw deelname telefonisch of per e-post te bevestigen aan ondergetekende (tel. 055-30 41 53 of e-post: luc.vandendaele@telenet.be) en het gepaste bedrag over te schrijven op rekening : BE97 6528 0354 4749 van Vl@s Vlaamse Ardennen, met vermelding "lunchconcert 19/5, naam en aantal personen" ten laatste op zondagavond 14 mei 2017.
Wees er vlug bij, want het aantal kaarten is beperkt! Wie eerst komt, eerst maalt.

Meer info nodig? : Contacteer Luc Van den Daele, voorzitter, 055-30 41 43 - luc.vandendaele@telenet.be