Afdeling Tienen (Groot)

Op daguitstap in Averbode

 Op vrijdag 17 augustus 2018 ging Vl@s-Tienen op daguitstap naar Averbode

 Vl@s Tienen trok met enkele collega's van Vl@s Mechelen, en met enkele leden van een zustervereniging, op uitstap naar Averbode.

Het voormiddagprogramma was een verrassing dus trokken we vanop de afgesproken verzamelplaats/parking, met heel veel vragen op pad.  Na een korte wandeling kwamen we toe in het Klompenmuseum waar we uitleg kregen door een gids.  Hoe werden klompen gemaakt, welke materiaal had men nodig, welke soorten klompen bestaan er, .... 

Na de uitleg kon iedereen klompen uitproberen (ja daarvoor had men die dikke kousen nodig die men moest meebrengen).  Niet iedereen waagde zich aan klompen maar het was fijn om ook enkele supporters te hebben.  De tocht ging langs verschillende hindernissen en "het kind" kwam bij velen naar boven.  

Na deze inspanning, had iedereen wel een drankje verdiend !

Dan terug tot op de parking en tot in de brasserie Het Moment.  De tafel was al gedekt en we hoefden niet lang te wachten op het heerlijke weekmenu.  De lunch werd afgesloten met een koffie/thee.

En dan op pad met een gids die ons langs de dienstgebouwen loosde : de boerderij, het washuis, de drukkerij, de paardestallen, .... We kwamen ook heel veel te weten over de Norbertijnen zelf en over de mooie groene omgeving.

De dag werd, onder een stralende zon, afgesloten met een degustatie van de lekkere abdijprodukten : bier, brood, kaas, peperkoek en speculaas. 

Heel veel deelnemers bezochten eerst nog de abdijwinkel alvorens huiswaarts te keren.

Absoluut een topdag ! 

Geschreven door Linda Vangilbergen op 28/08/2018 14:13:10