Afdeling Tienen (Groot)

Op daguitstap naar het barokke Antwerpen

Op woensdag 27 juni ging Vl@s Tienen, samen met een zustervereniging, op daguitstap naar het barokke te Antwerpen

 
Door treinvertraging kwamen we een kwartier te laat toe in het station van Antwerpen.  Na het lange stilzitten moesten de beentjes gestrekt worden.  Dus volgde  een wandeling  via de Meir naar de Wapper.  En dan eerst koffie  !  

 

Het terras van brasserie Horta werd  gevuld en snel werden 22 dampende koffie’s aangebracht.  Lekker !  We waren klaar voor Rubens.

 Iedereen kon het Rubenshuis  op eigen tempo bezoeken.    Op het afgesproken uur was iedereen aanwezig om samen de korte wandeling naar het dienstencentrum De Meersenier te maken.

Danny van Vl@s stond ons op te wachten.  Fantastisch  !  Nu staat er een gezicht bij al onze mails.  Bedankt om langs te komen.

 

De groep kreeg een simpele maar heel  lekkere lunch geserveerd (soep, hoofdschotel en dessert). 

 

Ondertussen werd er al contact opgenomen met het taxi-bedrijf dat ons zou vervoeren naar onze volgende halte.  Desondanks verschillende mails en afspraken waren er geen mini-busjes of taxi’s beschikbaar.  Geen goede reclame voor dit bedrijf !

Na de koffie vonden we,   dankzij onze Antwerpse deelnemer , probleemloos de tramhalte en reden we naar het MAS.

 

Eerst werd iedereen meegenomen naar het panoramische dakterras.  Daarna  kon iedereen de tentoonstelling(en) van keuze gaan bezoeken.  Afspraak om 17 u aan de uitgang !  Maar tegen die tijd had iedereen al de weg gevonden naar het koele museumcafé. 

 

De tram (en een stukje metro) brachten ons terug naar het Centraal Station.  Eerst tot Leuven en dan (met vertraging) tot Tienen.

Het was een heerlijke dag : mooie kunst, mooie gebouwen, een stralende zon en supergezelschap !

Volgens ons was dit een eerste uitstap in een hele reeks fantastische uitstappen.  Ga je volgende keer ook mee ?  Mis geen enkele Vl@s-activiteit en volg ons op de website of op Facebook.

 

Geschreven door Linda Vangilbergen op 28/08/2018 14:13:00