Afdeling Lokeren

Drie kaarsjes op de taart van Vl@s Lokeren op 4 september 2018

Verjaren ! Het is zo leuk, zeker als je jong bent. En dus vierden we gisteren de derde verjaardag van Vl@s Lokeren, in het gezelschap van 114 aanwezigen. Als dat geen knaller van een verjaardagsfeest is ! En bij een verjaardag horen cadeautjes. Dus kregen alle aanwezigen alvast het befaamde, beroemde,  en tevens beruchte gele hesje met een aangepaste bedrukking. Vanaf nu komen we buiten als Vlaamse Actieve Senioren Vzw Lokeren. 

Inderdaad, onze ogen bedriegen ons niet, er staat Lokeren op onze achterkant ! 


Omdat we actieve senioren zijn, begonnen we ook deze verjaardagsactiviteit met een mooie wandeling van 5,5 km langs de Durme. Ons Sabientje had alweer gezorgd voor uitzonderlijk weer dat vooral warm was, en bevangen, of doef, zoals men hier en daar wel eens zegt, maar toch kon de zon niet lang achterblijven, met al dat geel, en dus deed ze hard haar best om door het wolkendek te breken. We stapten in een lange rekke langs kruidige kanten en hier en daar bestreden we onze reuma met al eens een kortstondige aanraking met een toevallige brandnetel, een padje kwam nieuwsgierig ons pad op en maakte zich daarna haastig uit de voeten, libellen vlogen met grote sierlijkheid langs ons heen, en we sloegen praatjes, 't is te zeggen, we babbelden honderduit. Voor sommigen was het door vakantieperikelen al een tijdje geleden dat ze elkaar zagen, voor anderen was het de eerste activiteit. En daar hoort een gezellige babbel bij.

 

Alras bereikten we de zeil- en surfclub Del Mare, niet om te zeilen voor het eerst, maar om aan te schuiven onder de tent aan het water, aan de sfeervol gedekte tafels. De tent stond op, voor de zekerheid, want Sabine is betrouwbaar, maar ook weer niet al te, en ondanks de lange, hete zomer durft het al eens te regenen in ons kikkerlandje. Te weinig in deze tijden, maar toch, je zal de bui maar zien hangen als je wil barbecuen.

 

Zangeres Hilde zat ons al sfeervol op te wachten, om ons na de speech van Arthur te vergasten op nog meer sfeer met haar mooie liedjes. Maar eerst was het aan onze voorzitter, die naar verluidt veertig bladzijden had volgepend om voor te lezen. Zo kennen we hem, hé (smiley met een knipoogje). Hij stelde nog eens het bestuur voor, ondertussen aangegroeid met een nieuw bestuurslid, Carina, die hij hartelijk verwelkomde. Hij schetste ook de groei in sneltreinvaart van Vl@s Lokeren, van 21 bij de geboorte, tot 263 nu, met nog een paar nieuwe leden in de maak in de loop van deze week. Zoals we zien, zijn we een flink uit de kluiten gewassen driejarige.

Verder maakten we ook kennismaking met de deelname van Vl@s Lokeren aan de Warmste Week, met als goed doel "Emiliani".  Daarvoor zal Christiane haar vermaarde, maar zeer goed bewaarde geheim bovenhalen, namelijk de overheerlijke madeleintjes, genoemd naar... maar dat kan ik u nu nog niet vertellen. We zullen meer vernemen over Madeleine, euhm over de madeleintjes, tijdens onze reis naar Normandië. Tenminste, dat denk ik toch, want van mijn bron vernam ik dat er een connectie is tussen kunst en koekjes, ginder in het verre Normandië.

Toen was het tijd voor de aperitief, gedeeltelijk gesponsord door de clubkas en voor de rest door het kersverse bruidspaar Luc en Marie-Christine, die zo dankjewel wilden zeggen voor al de warmte (en dan heb ik het nu eens niet over het weer) die ze kregen onder de vorm van vanalles en nog wat : kaartjes, mondelinge wensen, geschenken, aanwezigheid aan het stadhuis,... kortom vriendschap...! En daarna mochten we aanschuiven voor een lekkere, grote portie barbecue. 

 

Het werd een fijn verjaardagsfeest. En bij het vallen van de avond tooide de zon zich in haar mooiste rood om boven het meer zachtjes en heel romantisch onder te gaan in het meer (ze doet dat natuurlijk niet echt,  het zou nogal een plons geven, maar dat is beeldspraak, hé). En omdat wij actieve senioren zijn, die kunnen omgaan met multimedia, moest die ondergaande zon mee op de vele selfies die genomen werden. Ja hoor, wij senioren, wij kunnen dat ook !

 

Een mooier kader konden we voor dit feest niet bedenken. Dus kreeg ook deze dag de titel : Verjaardag met een gouden randje. 
Voor foto's die deze mooie dag illustreren kan je op onze blog terecht.

Geschreven door Marie-Christine De Smet op 06/09/2018 10:12:04