Afdeling Lokeren

Fietstocht in de omgeving van Haasdonk op 14 augustus 2018

 Over een toffe fietstocht door het Waasland met Vl@s Lokeren.

Memorabel ! Dat is het minste wat we van deze mooie fietstocht kunnen zeggen.

Daarover wil ik u graag wat meer vertellen. We hadden namelijk een thema. Onbedoeld, maar toch, we hadden er eentje, een memorabel.
Deze fietstocht stond namelijk in het teken van... VALLEN. En daar wil ik wat uitleg bij geven.
Vallen heeft namelijk veel betekenissen en je kan er ontzettend veel woorden mee vormen, werkwoorden én andere woordsoorten. Ik citeer :

 

- Vallen : ja, dit is gewoon gebeurd tijdens onze tocht. Gewoon vallen. In de kiezeltjes (ondergetekende) en in een plas... Nu ja, de schade viel nog mee. Op het eerste zicht toch. Ons wezen was gelukkig niet geschaluind.

- Afvallen : Neen, dan heb ik het niet over een dieet, maar wel over het verlaten van de fietstocht door pech (hierover later meer).

- Overvallen : Ik spreek hier niet over struikrovers en dies meer, maar over de regenbui die ons overviel.

- Vervallen : Neen hoor, onze Vl@ssers zijn nog lang niet over hun vervaldatum heen, fietsbatterijen daarentegen overschrijden die soms met alle gevolgen van dien. Hoe we dat oplossen bij Vl@s volgt later meer.

- Ontvallen : Helaas, een van onze fietsen is ons ontvallen. De batterij, het kloppende hart van een elektrische fiets, heeft het laten afweten en gaf de geest.

- Bevallen : Tja, we zijn wel actieve senioren, maar dit werkwoord is niet meer aan de orde. Tenzij je er BEVALLIG van maakt, en dat kan zeker gezegd worden van onze fietsende dames.

- Uitvallen : Ja, soms moet er iemand opgeven door pech. Dat noemen wij uitvallen. Maar bij Vl@s Lokeren wordt naar een oplossing gezorgd, waarvoor zoals eerder geschreven, daarover verder meer.

- Invallen : Soms heb je Vl@sleden met een gekke inval, een extra toertje doen rond een rotondeken bijvoorbeeld, hé Dirk. En heel de bende erachter, of althans een deel ervan. En Sylvère die zich fluks aan het tekenen zetten om te zoeken naar een oplossing voor platte batterijen, iets met drie autobatterijen, de details ken ik nog niet.

- Aanvallen : Neen, zo strijdlustig zijn we niet. We blijven redelijk bij elkaar. Maar in deze wespentijd komt het al eens voor dat een Vl@slid op een terras gestroald wordt deur nen peïretere. Gelukkig zijn er dan ook Vl@ssers die een zalfken bijhebben.

- Opvallen : Dat doen we met onze hesjes. En omdat we met velen waren kwam den Eddy van Sint-Niklaas ons op de gevoelige plaat zetten, toen we onze picknickplaats verlieten, zodat de foto later in het krantje  van Vl@s Nationaal kan.  En wil je er veel bij mekaar mèt hesjes, dan fotografeer je Lokeren, natuurlijk.

- Uiteenvallen : Dankzij ons Christiane, die er nauwkeurig op toeziet dat niemand achterblijft, valt de grote groep niet te vaak uiteen. Bedankt, Christiane.

- Samenvallen : Soms heb je zo van die dingen die samenvallen. Alle pech in één fietstocht bijvoorbeeld.

- Meevallen : Maar ondanks de pech die sommigen hadden onderweg, viel alles voor iedereen nog mee.

- Voorvallen : Het kan al eens voorvallen dat ons Sabien, de weervrouw, haar telefoon niet opgenomen heeft, als Arthur haar belt, zodat we ook al eens regen hebben op een fietstocht.

-Tegenvallen : Het valt dik tegen als je pech hebt, maar door de behulpzaamheid valt dat ook wel mee.  Uwen picknick kan ook tegenvallen, maar dat is dan uw eigen schuld. Daar is een oplossing voor : de juisten bij in huis halen (voor de niet-Lokeraars : bij is beleg). Ook kan het op een elektrische fiets - met platte batterij - fietsen zwaar tegenvallen.

- Omvallen : Dat is wat een fiets doet als hij stilstaat en je er nog op zit. 

- Toevallen : Dat zullen ons oogjes doen na onze fietstocht.

- Een vallinge : Dat viel nog mee. Tenzij deze koppige ondergetekende er morgen eentje heeft vanwege het niet aandoen van regenkleding, die ze wel mee had.

- In de prijzen vallen : Als het aankomt op geduld, samenwerking, hulpvaardigheid en warme vriendschap, dan valt Vl@s in de prijzen. Meer bepaald mogen vernoemd worden :

  - Onze fietsers die geduldig wachtten op achterblijvers.

  - De wegkapiteins voor hun inzet en het veilig oversteken van de groep.

  - De behulpzaamheid van Fredje, Patrick, Danny (Wafel) en Arthur, die zo vriendelijk waren om een dame met pech bij te staan, naar een fietsenmaker te begeleiden (geloof nooit zomaar een fietsenmaker die zegt dat hij alle     merken kan maken), haar vervolgens te installeren met haar kapotte fiets in een café waar eten en drinken voorhanden was, zodat de dame in kwestie kon overleven tot Arthur haar zou komen halen en daarna naar de rustplaats fietsten waar ze gelukkig nog tijd hadden voor een frisse pint.

  - Marc, die gezwind wisselde van fiets, bij het uitvallen van een batterij, en door het Waaslandse landschap ploegde, alsof hij op een hometrainer met stevige weerstand fietste. Marc, jij had die Tongerlo zeker verdiend.

  - Nicole en Tom, Sylvère en Marleen die ons weer een prachtige tocht bezorgden. Daar komt wat bij kijken. Voorbereiden, gaan rijden, zoeken naar cafés die open zijn op dinsdag (geen sinecure), knooppunten uitschrijven, ...

 

En zo valt het telkens weer op dat er bij Vl@s  Lokeren gezorgd wordt voor elkaar, dat er verantwoordelijkheid getoond wordt voor de ander, begrip, geduld en nog maar eens : vriendschap.

Kortom, we kunnen besluiten dat deze dag, ondanks de voormiddagse regen en de pech toch een gouden kadertje verdient. En dus memorabel was.

 

Voor foto's over deze gedenkwaardige dag kan je terecht op onze blog.


Geschreven door Marie-Christine De Smet op 16/08/2018 15:35:59