Afdeling Lokeren

Naar Paira Daiza op 29 mei 2018

Het was nog vroeg in Lokeren toen een bus vol zomerse Vl@ssers, geladen met alles wat een mens kan nodig hebben op zwoele, tropische dagen… , zich in gang zette richting Paira Daiza. En wat neemt een voorzienige Vl@sser zoal mee ? Water, veel water, een zonnebril, een pet of een hoedje, zonnecrème, een regenjas, een paraplu, reserveschoenen, een trui…

Aangezien we een pakket hadden waarbij, naast de rit er naartoe, inbegrepen zat : een ontbijt, inkom en avondmaal, gingen we dus de inwendige mens versterken in in Hof ten Eeden in Haaltert, waar we ’s avonds ook het avondmaal zouden nuttigen, alvorens terug te keren naar huis.
Toen we aankwamen in Brugelettes, was het mooie domein nog net niet volledig weggespoeld door een plensbui en trok de hemel open, zodat wij naar goede gewoonte onder uitzonderlijk weer (niet te zonnig, niet overdreven warm zoals de vorige dagen, tijdens ons bezoek geen regen), net als de vele klasjes, het park konden veroveren.
Het prachtige Paira Daiza biedt voor elk wat wils. De enen startten de verkenning met het treintje en de anderen begonnen aan een voettocht, bij wijze van exploratie van het aldaar gehuisveste dierenrijk.
Het is er te uitgestrekt om alles op één dag te zien, en de verscheidenheid aan verhalen ’s avonds (bij de terugkeer naar de bus regende het wel) was groot. Iedereen was enthousiast en bij velen hoorde ik de uitspraak : “Wij komen zeker nog eens terug.”
Een aanrader in dit geval : zorg dat je om twee uur aan de olifantentempel bent met de kleinkinderen. Spektakel verzekerd ! En neem wat droge kleding mee.
Er is een befaamd Brugelettes spreekwoord dat zegt : “Wie binnenkort oma of opa wordt, gaat best eens langs in de shop voor een knuffel”. Zo kwamen we dus een toekomstige, glunderende oma en opa tegen met een pandaknuffel voor hun kleinkind in de maak. Hun dag kon alvast niet meer stuk.
Trouwens, wisten jullie, beste bezoekers van deze blog, dat in Paira Daiza de podologen vervangen zijn door visjes ? Ja,ja, sommigen van onze leden lopen nu op wolkjes van voeten. Zij hebben hun wolkjes, eh, voeten,  laten verzorgen door deze fameuze visjes.
Om het dus kort samen te vatten, eindig ik met een vraagje. Jullie hebben wellicht al een vermoeden. Waarmee omkaderen we deze dag ? Juist ja, met het zoveelste gouden randje !

Voor foto's kan je terecht op onze blog
 

Geschreven door Marie-Christine De Smet op 13/06/2018 14:43:50