Afdeling Lokeren

Toeren met de Vespa

Wie heeft ze niet horen snorren, brommen, ronken, ... de Lokerse Vl@ssers op hun vespa's ? Ze zullen het in het Waasland geweten hebben, want bij Vl@s Lokeren gaan ze avontuur niet uit de weg, of om het op zijn schoon Lokers te zeggen : ze affeturen hulder vaure...

 

Het stond al lang gepland… We hadden er lang op gewacht… Maar eindelijk was het toch 15 mei 2018. Sommigen hadden voor dit avontuur zelfs verlof  genomen op het werk. A ja, want onze Lokerse Vl@ssers zijn nog niet allemaal met pensioen, hé.

Arthur had alvast zijn directe lijn met Sabientje gebruikt om ervoor te zorgen dat het fluogeel van onze hesjes goed tot zijn recht zou komen tegen de staalblauwe lucht en het vrolijk assorteerde met een heerlijk meizonnetje.

Een inderhaast verstuurde mail voldeed aan de hartenwens van enkele leden : samen gaan supporteren aan het vertrek en met de fiets naar het Keysershof onze vesparijders gaan verwelkomen in hun pauze. Zo gezegd, zo gedaan. Er stonden inderdaad een behoorlijk aantal uitwuivers klaar voor de avontuurlijke deelnemers.

Na het passen van de helmen, het kiezen van de juiste kleur rijtuig, en een korte inwijding in de geheimen van het besturen van een vespa probeerden ze allemaal (nu ja allemaal…ondergetekende rekent vertrekken met een vespa niet tot haar vaardigheden, helaas) het starten tot een goed einde (eh begin) te brengen en snorden ze vrolijk richting parking van Sporting Lokeren om daar onder het toeziend oog van de gids bochtjes en rondjes te oefenen op hun gemotoriseerde tweewieler.

De gids zag dat het goed was en toen vertrok de sliert voor een mooie tocht, met pauzes in “Het zonneterras” op de Ruiter in Waasmunster en een pannenkoek of ijsje in “’t Keysershof”, waar reeds heel wat leden verzameld waren om hen op te wachten.

Het moet gezegd dat ook deze activiteit voor deze dapperen in de annalen van Vl@s een gouden randje krijgt.

Benieuwd naar kiekjes van deze spannende gebeurtenis ? Kijk dan gauw hier !

 

 

Geschreven door Marie-Christine De Smet op 17/05/2018 09:46:03