Afdeling Lokeren

Zoo of Life. Musical rond 175 jaar zoo van Antwerpen

Vrijdag de dertiende in april 2018 ? Bij Vl@s Lokeren hebben ze dan geen tijd om zich zorgen te maken over allerlei bijgeloof rond spiegels, zwarte katten, ladders en zoveel meer onzin. Nee, bij Vl@s denken ze er zelfs niet aan. Wij gaan gewoon op uitstap. Naar Antwerpen. Met de trein. En wat voor een uitstap ! Maanden geleden was deze al geboekt. 's Ochtends voor dag en dauw (voor senioren valt dat wat later dan voor jongere mensen) vulde het perron in Lokeren zich met Vl@ssers die blij als kinderen op een schoolreisje (vergeef me de vergelijking, beroepsmisvorming) gezwind de instructies van Arthur opvolgden (de meesten toch) en op de juiste trein stapten met voorbehouden plaatsen.

Omdat de musical pas om twee uur begon, hadden we in de voormiddag nog tijd om de lente te aanschouwen in onze mooie zoo van Antwerpen, die sinds de eerste dag, 175 jaar geleden, er alles aan heeft gedaan om het de dieren zo aangenaam mogelijk te maken. Daarbij deden ze aan bewustwording, werkten ze mee aan kweekprogramma's en behoedden ze soorten tegen uitsterven, wat helaas  en buiten hun wil om niet altijd lukte.
Voor zulk hoog bezoek uit Lokeren had de zoo zich op haar mooist getooid : de kooien waren uitgekuist, de flamingo's fleuriger dan ooit geveerd, de bloemen in het park zetten zichzelf extra in de bloemetjes,  de leeuwen waren hun eigen vermoeide zelf en zelfs de zon wou het spektakel niet missen.

Na de middag werden we verwacht aan de uitgang, om via de figuranten onze weg naar de koningin Elisabethzaal voort te zetten.

Het werd een kippenvelmoment toen we binnenkwamen, waar we tussen zingende koorleden mochten lopen. Het lied dat ze zongen was zo mooi, zo ijl ook, klonk exotisch en melodisch...
Nadat iedereen zijn plaats had ingenomen in de mooie koningin Elisabethzaal kon de show beginnen. Bekende namen als Jelle Cleymans, Tinne Oltmans, Janine Bischops, Peter Thyssen, Barbara Dex, Warre Borgmans, Ivan Pecnik, Nele Goossens, Sandrine, Shana Pieters, Lotte Stevens, Leendert De Vis, Hannes Vandersteene en Brent Pannier deden mee aan dit musicalspektakel, samen met honderden vrijwilligers en figuranten.

We mochten geen foto's nemen, maar hier kan je meer lezen over deze prachtige musical. Er is ook een trailer.

Iedereen was op zijn minst onder de indruk, en enkelen konden hun ontroering niet verbergen bij de mooie ontknoping, en de vele vlinders die over het publiek gestrooid werden.

Na nog een terrasje werd het dan tijd om te verzamelen. Het grootste deel was stipt op tijd. Proficiat voor die mensen die zich aan de afspraken houden. Het maakt het werk voor het bestuur er heel wat zorgelozer op, zodat ook zij kunnen genieten en zich geen zorgen moeten maken of iedereen wel op de trein zit. De perronperikelen van de nog-niet-aangeduide-voorbehouden-plaatsen werden door Arthur kordaat opgelost.

En wat doen we na zulk een geslaagde dag ? Juist ! We kaderen hem in en plaatsen er een gouden randje rond en genieten nog na !

Voor foto's en enkele filmpjes kan je op onze blog terecht.

Geschreven door Marie-Christine De Smet op 24/04/2018 13:16:43