Afdeling Lokeren

Infonamiddag over de cruise naar de Griekse Eilanden. Juni 2019

Of hoe een idee vorm kreeg ...

In september kregen we van onze leden, tijdens de openledenvergadering, de vraag naar de mogelijkheid om een cruise te organiseren. Nu zou het bestuur van Vl@s Lokeren, het bestuur van Vl@s Lokeren niet zijn, als ze deze uitdaging niet gretig zouden aanvaarden.

Fluks werd contact genomen met reisorganisaties allerhande...
Maandenlange onderhandelingen, vergaderingen met liters koffie uit Christiane haar koffiezet,  bezoeken aan en van reisorganisaties, telefoontjes, mails, sms'jes, denkwerk, papier, vergelijkingen van voorstellen... later, kwamen we tot de overtuiging dat reizen Lauwers ons de beste prijs-kwaliteit kon bezorgen en opteerden we om hun voorstel te aanvaarden.
En aangezien onze Arthur tamelijk overtuigend kan zijn, kreeg hij het voor elkaar dat deze op enkele dagen tijd een prima voorstelling in mekaar boksten, die ze ons gisteren op een presenteerblaadje serveerden.
Voor de gelegenheid had Arthur twee zalen gereserveerd, om de grote toeloop van geïnteresseerden te kunnen opvangen. Inderdaad, 90 mensen kwamen luisteren naar de uiteenzetting. En er werden vele vragen gesteld, want de cruise leeft bij onze leden.
Enkele voorbeelden :
- Hoeveel mogen onze valiezen wegen ? (23 kg in het vliegtuig, 25 kg in de bus)
- Als we overboord vallen, wat dan ? (Eerst de plons, dan pas zwemmen)
- Welke dranken zitten er in het drankenpakket ? (Witte, rode en rosé wijnen per glas, koffie, bepaalde cocktails, bepaalde bieren, water, frisdranken, ijsjes en taarten... die ik hier voor het gemak bij de dranken vermeld)
- Krijgen we voldoende eten ? (Jazeker, tussen 6-11 ontbijten, van 11.30 - 16 middagmaal, dan snacks, tussen 18.30 en 22 avondeten en tenslotte van 22.30 tot 2.00 midnightsnacks)
- Welke kledij moet in onze koffer ? (Neen, heren, die smoking hoeft niet mee, en dames, trek iets aan over je zwempak, als je rondloopt over het schip, en jullie hoeven niet te zeuren voor een cocktailjurk, stadskledij voldoet... zucht, jammer...)
- Welke taal is de voertaal ? (Bijna alle grote talen, helaas zit Nederlands daar niet tussen...)

Nog enkele weetjes :
- Wie op het schip zit, zit in Panama
- Er is een baristabar en een patisserie met overheerlijke gebakjes
- Massages zijn een aanrader
- Je mag ook uit eten in een ander restaurant, maar dan betaal je bij
- Wifi is duur aan boord, wacht tot je op het vasteland bent
- Aangezien het schip ook een eigen drukkerij heeft, kan je een Nederlandstalige versie van het Nieuwsblad krijgen, weliswaar te betalen (ongeveer 3,50 euro per dag)
- Er is een dokter aan boord.
- Telkens als het schip de kade verlaat, klinkt "Conte partiro". Dat liedje zal nooit meer hetzelfde klinken...
- Minibar : komt op de rekening, maar een bar om drankjes te halen is nooit ver weg...
- Winkelen aan boord is taxfree, maar daarom niet goedkoop
- Je boordkaart moet je altijd bij hebben en wie ze verliest heeft een probleem !
- Wie met de bus naar Venetië rijdt, wordt thuis opgehaald. Met het vliegtuig kom je naar een centraal vertrekpunt.
- Heren, geef de kredietkaart aan moeder de vrouw, dan kan ze tijdens de soldenuurtjes lekker winkelen, en hebben jullie de zonnedekken helemaal voor jullie alleen !

Er waren dan ook al heel wat enthousiastelingen die na de vertoning hun kajuit op de Magnifica reserveerden. En voor zij die nog even willen nadenken : Wees gerust ! Er is nog plaats.  Voor degenen die meegaan : alvast veel plezier met de voorbereiding en de gedachte aan deze mooie cruise.

Oooooooooooh, ik kan bijna niet wachten ....

Meer foto's op onze blog.

Wil je ook graag mee met deze vrolijke bende van 15/16 juni tot en met 23 juni ? Neem dan contact op met ons en wij sturen je een brochure met meer inlichtingen.

voorzitter : avanremoortere@telenet.be of via GSM 0479 35 19 62
secretaris : marie.christine@telenet.be of via GSM 0497 89 60 83
 

 

Geschreven door Marie-Christine De Smet op 01/03/2018 09:08:53