Afdeling Lokeren

Met Lichtmis is er geen vrouwke zo arm...

 Of hoe Vl@s Lokeren Lichtmis vierde.

Bij Vl@s Lokeren is elke reden goed om te vieren. Dus zo ook het feest van Lichtmis. Stilaan kunnen we merken dat, ondanks het duistere weer van de laatste tijd, de dagen wat beginnen te lengen. En dan is het traditie dat de pannenkoekenpan boven wordt gehaald. Maar we zouden geen Vlaamse Actieve Senioren zijn, als we er geen wandeling aan laten vooraf gaan.

Zo gebeurde het op 1 februari.  Er hadden zich 71 deelnemers ingeschreven, waarvan een heel groot deel paraat stond aan Heiende kerk, gelaarsd en gespoord, klaar om de modder te trotseren in de velden. Nicole en Tom hadden weer een mooie wandeling uitgestippeld, met zicht op de windmolens, richting alpaca's en everzwijnen. Helaas was er de laatste dagen zoveel water gevallen, dat de velden overstroomd waren en we moesten kiezen voor iet of wat verharde wegen. We wilden er nu ook geen duathlon van maken, met afwisselend zwemmen en wandelen. Maar niet getreurd, we wandelden door mooie dreven en ondanks de keuze voor de iets betere landbouwwegen werd de wandeling best wel avontuurlijk. We moesten ons een weg banen langs grote waterplassen, waden door uit hun oevers getreden beken en modderschuiven, gelukkig niet op onze buik. Het werd ook een beetje safari, met voor ons exotische dieren : alpaca's en een eindje verder reusachtige everzwijnen. Er waren zelfs kleintjes en die zien er heel vertederend uit.

Aan het kapelleke op Everslare zat er niets anders op dan rechtsomkeert te maken en via de Hulsdongenstraat en de Sint-Jozefstraat richting café De Zaal te stappen. Daar had Bjorn de tafels al klaargezet om ons te voorzien van pannenkoeken en koffie. Mede dankzij bereidwillige helpende handen werd iedereen vlot bediend en konden we smullen. 

Na een babbel tussen pot en pint, kon iedereen weer eens tevreden naar huis. Alweer een activiteit voor in de annalen !

Voor foto's : zie onze blog.

Geschreven door Marie-Christine De Smet op 19/02/2018 18:17:14