Afdeling Lokeren

29 januari 2019. Kaas-en wijnavond

 "Een topper !", las ik in de "Mailende gazet".

De aandachtige lezer vraagt zich dan wellicht af -en dat is niet meer dan normaal- wat er dan zo'n topper was.
Welnu, Vl@s Lokeren organiseerde in samenwerking met Jean, de sympathieke waarde van "Jean", een kaas- en wijnavond.

Zoals gewoonlijk was iedereen ruimschoots op tijd, want eten en drinken in een mooi kader, zoals dit geroveerde herenhuis toch is, dat doen we graag en dan zijn we graag op tijd !

De sfeer zat meteen goed en de organisatie was tof.

Eerst werd er een lekkere cava of vers geperst fruitsap geserveerd, om voorzichtig te starten.
Dan was er een mooi buffet met een groot assortiment lekkere, speciaal uitgezochte kazen, aangevuld met groenten, fruit, brood, noten, enz...

Het was een lust voor het oog, en een streling voor de smaakpapillen. Dus werd er gesmuld, zoals de aandachtige kijker wellicht kan waarnemen op de foto's.

Wie nog wat plaats had kon zelfs nog van een lekker dessertje genieten.

Witte en rode wijnen vloeiden rijkelijk en er werden ontdekkingen gedaan op heerlijk wijngebied uit heerlijke wijngebieden. Naar de schrijfster van dit artikel vernam, uit goede bron, zijn de eerste flessen al besteld bij de wijnboer, om thuis, tijdens het ophalen van herinneringen, verder te kunnen proeven.

Alles was op en om 23 uur is onze voorzitter thuis gekomen, althans, dat vernamen we uit nog een goede bron (goede bronnen hebben nogal eens gelijk, zeker als het over hun spondeligger gaat). Wat de andere deelnemers betreft, hebben de geruchten ons tot op heden niet bereikt.

In elk geval was iedereen tevreden, blij en content, en met een buikje vol kaas en lekker druivennat kan deze activiteit zeker in de annalen met een mooi gouden randje. Jean, hou je maar al klaar voor de volgende editie !

Foto's zijn te bekijken op onze blog.

Geschreven door Marie-Christine De Smet op 11/02/2019 10:43:35