Afdeling Lokeren

Knik tik...'k heb de bibber in mijn knieën, want vandaag komt Sinterklaas ...

Wie de actualiteit zo'n beetje volgt, weet dat december, de feestmaand bij uitstek, ook een feestmaand is voor Sinterklaas. De goedheilige man heeft het dan in onze contreien zeer druk met aanmeren, landen, uitstappen, afstappen en bezoeken van gezinnen, scholen en verenigingen. Daarbij komt dan nog het uiterst gevaarlijke dakrijden.

Wie de actualiteit nog wat meer volgt weet dat Sabientje ook vandaag weer voor uitzonderlijk weer zou zorgen (er werd dagen op voorhand gezegd dat het ging gieten), maar ze besloot Vl@s Lokeren prachtig weer te geven. Naar 't schijnt gaat dat naar het gedrag.

En zo komen we dus naadloos bij de Vlaamse Actieve Senioren uit Lokeren. Want als het weer naar het gedrag gaat, waren er dit jaar ook geen stoute senioren. Een beetje ondeugend, dat wel. Maar ach, wat kattenkwaad, daar valt niemand over. Ook de goedheilig man niet.

Dus kwamen onze leden massaal opdagen voor de sinterklaaswandeling, die Nicole en Tom weer goed in mekaar hadden gestoken. En wie de actualiteit zo'n beetje volgt, weet dat onze gele hesjes vreedzaam door de Heiendse natuur wandelen, gewoon om te genieten.

Natuurlijk is een sinterklaaswandeling geen sinterklaaswandeling als Sinterklaas zijn opwachting niet zou maken. Dus werd er naar hartenlust gezongen, kwestie van goed voorbereid te zijn op het bezoek, want deze heilige houdt wel van een ten berde gebracht lied.

En dan was het zover. In een volle zaal maakte Sint-Nicolaas zijn opwachting. Slechtweervandaag, het paard, bleef buiten staan, naar alle waarschijnlijkheid, want binnen was er geen schimmel te bekennen.

Zoals gebruikelijk waren er ook dit jaar speciale vermeldingen en moesten enkele leden bij de sint komen : Denise en Guido, omdat Denise na de lange wandelingen van Guido voor taart zorgt, de dames van het bestuur omdat ze bakken voor music for life, Vera, Anita en Patrick omdat ze helpen verkopen aan de warenhuizen en Fredje omdat hij altijd voor mooie foto's zorgt en niet te kloppen is op snelheid als het aankomt op foto's plaatsen op de blog.

Wat schreef ik ? Geen stoute senioren ? Nee, inderdaad niet, maar wel een paar sloebers die zich niet hadden ingeschreven, zodat de leden van het bestuur hun pakje met een groot hart afstonden om de tekorten aan te vullen, waarop Sinterklaas prompt beloofde dat hij hen ook zou voorzien van wat lekkers in d'een of d'andere schoen.

In elk geval werd het weer een fijne dag die we dit keer omranden met gouden stafjes.

Wie graag foto's bekijkt van deze heuglijke dag, kan dat op onze blog.

Geschreven door Marie-Christine De Smet op 18/12/2018 10:32:48