Afdeling Destelbergen-Heusden


Afdeling Destelbergen-Heusden

maandag 18 februari 2019 van 14:30u. 16:00
Leesclub Frederik Backman met het boek: “Een man die Ove heet.”
Domus Destelbergen
met Wis

 

 

Ben je een fervent lezer, of lees je af en toe eens een boek? Kom dan eens kennismaken met onze leesclub. Jaarlijks bespreken we een viertal boeken. Je komt er meer te weten over de schrijver en zijn boek. Met een koffietje bespreken we de inhoud van het boek en de context.

Deze maal is het de beurt aan Frederik Backman met het boek: “Een man die Ove heet.”

 

 Ove is negenenvijftig jaar oud. Hij rijdt Saab. Mensen noemen hem 'de bittere buurman'. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn onmiddellijke omgeving, in de wijk waarin hij woont. Hij en zijn vrouw Sonja waren de eerste bewoners, samen met hun vrienden Rune en Anita.
Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen, controleert de inhoud van afvalbakken, ook al is hij al jaren geen voorzitter meer van de buurtbewonersgroep. Maar achter deze pedante facade schuilt een verhaal, een verdrietig verhaal.
Als de pas gearriveerde nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunst van het achteruitrijden met een caravan.

Wij verwachten je op 18  februari om 14:30 in zaal Domus Dendermondesteenweg 493 te Destelbergen ( rechtover de Bib).

Nog geen lid van de Vlaamse actieve senioren, kom dan eens vrijblijvend kennismaken. Je bent welkom. Info: Yvan Van Damme  0486 53 21 38  of yvan.vandamme@skynet.be