Afdeling Boom

Kom Mor Binne

Kom Mor Binne!!
Waarom dit initiatief en wie zit hier achter?

We moeten echt niet ver kijken om te beseffen dat er in onze onmiddellijke omgeving wel een aantal mensen wonen die het moeilijk hebben.

  

En dan spreken we niet alleen over financiële problemen, maar er zijn zeker gezinnen, mannen en vrouwen en ouderen en jongeren die het moeilijk hebben op sociaal/maatschappelijk vlak en die misschien wel nood hebben aan wat extra steun onder vorm van een hartelijk gesprek in een ongedwongen sfeer met gelijkgezinden, maar ook met anderen.

Een aantal mensen uit diverse Boomse organisaties hebben daarom het initiatief genomen om in de wijk Kruiskenslei een vereniging op te starten waar armen het woord nemen en op termijn die vereniging samen met hen verder uit te bouwen.

Op zoek naar een gepaste naam, kwam de stuurgroep overeen de verenigin "Kom Mor Binne!" te noemen, waarmee ze de traditionele gastvrijheid van de Boomse bevolking wil aangeven.

We starten dan ook met het openstellen van het VOC 't Badhuis op donderdagnamiddag, waar iedereen welkom is en waar altijd wel mensen aanwezig zullen zijn die een luisterend oor hebben voor een verhaal, mensen die oprecht kunnen luisteren naar een probleem waarop dan samen en naar bestvermogen gezocht kan worden naar een oplossing.
Daarnaast zal er gezorgd worden voor een afwisselend aanbod van vb. een kom lekkere soep, een hapje of een drankje aan prijzen die voor iedereen betaalbaar zouden moeten zijn.

Geïnteresseerd?  Hartelijk welkom      en       Kom Mor Binne!

Praktisch:

  • Wie? iedereen, zonder onderscheid, is bij ons van harte welkom
  • Wat? we zetten de deur open voor een gezellige babbel en dat vraagt slechts een kleine inspanning, we zorgen voor een hapje en een drankje en dat tegen een voor iedereen betaalbare prijs
  • Waar? VOC 't Badhuis, Overwinningsstraat 22 - 24 te Boom
  • Wanneer? elke donderdag van 12u tot 16u

 

Kijk rond en breng je buren mee !!!!

Geschreven door Tamara Reyniers op 06/09/2018 12:06:04