Afdeling Avelgem Scheldeland


Afdeling Avelgem Scheldeland

dinsdag 19 februari 2019 van 14:00u. 16:30
Voordracht over de restauratie van schilderijen
Zaal De Meerschblomme - Avelgem
met Gastsprekers: restaurateur Claude Bekaert en Ingrid Neirinckx

Claude Bekaert is restaurateur van schilderijen, beelden en iconen.

Hij heeft zijn opleiding “Kunsthumaniora” gedaan in Brugge, vanaf 18 jaar is hij naar Sint Lucas in Gent geweest in de afdeling “Schilderkunsten” gevolgd door een specialisatie opleiding van 2 jaar voor “Restauratie van schilderijen” aan de Academie te Gent. Na zijn legerdienst is hij zelfstandig restaurateur geworden. Zijn echtgenote Ingrid Neirinckx heeft als opleiding “Licentiaat / Master in de chemie” en is daarna werkzaam geweest gedurende 23 jaar als leerkracht in de afdeling “Restauratie in de Academie te Gent”. Zij doceerde daar de vakken “Chemie en materialenkennis in de schilderkunst”.

Wat kan een restaurateur zoal voor u doen ?

De voordracht bestaat uit een 2-luik, namelijk een inleiding door Ingrid via een PowerPoint-presentatie die je wegwijs maakt in een overzicht over wat conservatie en restauratie juist is, gevolgd door een praktisch deel waar Claude toont hoe er gewerkt wordt aan de hand van schilderijen die in verschillende stadia zijn van restauratie.

Aansluitend hiermee kan je gerust je eigen schilderij meebrengen om een opinie te krijgen van de staat van het werk en / of eventuele waarde ervan.

Iedereen is van harte welkom.

Praktisch:

  • dinsdag 19 februari om 14 u. Reeds welkom vanaf 13.30 u. -
  • deelnemersprijs: Vl@s-leden € 5,00, niet-leden € 8,00.
  • koffie/thee zal aangeboden worden.
  • locatie: De Meerschblomme, Ruggestraat 52, 8580 Avelgem.
  • meer info: voorzitter Dierck Dedeyne | dedeyne.dierk@skynet.be