Afdeling Avelgem Scheldeland


Afdeling Avelgem Scheldeland

dinsdag 15 januari 2019 van 14:00u. 16:30
De geheimen van het bier en de gunstige effecten op de gezondheid.
Zaal De Meerschblomme - Avelgem
met Prof. Denis De Keukeleire

 

Prof. Denis De Keukeleire De geheimen van het bier en de gunstige effecten op de gezondheid.

www.facebook.com/302051356917537/photos/a.311892225933450/604241956698474/ 

Tijdens deze voordracht kunt u genieten van een bierdegustatie met kaasjes.  

Iedereen is van harte welkom

Deelnameprijs: leden € 7 niet leden € 10

 

U wordt verzocht om vooraf in te schrijven door betaling van de deelnameprijs ten laatste op 7 januari 2019 via overschrijving op de rekening van Vl@s Scheldeland BE 48 9731 1406 1627 met vermelding “Hopprofessor  + naam “

 

Wie denkt dat alleen wijnproeven een kunst is, zal ervaren dat bierproeven ook een kunst en wetenschap is.

De Keukeleire studeerde scheikunde, maar leerde het bier kennen tijdens zijn studentenleven. Voor zijn doctoraat liet hij zich leiden door zijn interesse voor bier en koos voor onderzoek naar bitterstoffen in hop. Het werd een levenswerk om hop door en door te leren kennen. 

De naam van Professor De Keukeleire is wereldwijd bekend. Zijn onderzoeken en studies rond “hop” en “bier” zijn tot hiertoe nog niet geëvenaard. Wie ooit een lezing van professor De Keukeleire heeft gevolgd, weet dat dit staat voor “vergaren van kennis” gekoppeld aan “vlot amusement”. De humor van de volkse professor loopt als een rode draad doorheen het ganse betoog.

Als “hopprofessor” en “bierprofessor” is Denis De Keukeleire regelmatig te zien en te horen in TV- en radioprogramma’s in verband met zijn kennis over hop en bier, o.a. in ‘De Zevende Dag’ en ‘Volt’ op TV-Eén, in ‘Nieuwe Feiten’ op Radio-Eén en in ‘Inspecteur’ op Radio-Twee. Hij was ook actief als wetenschappelijk medewerker aan de bierseries “Tournée Générale” met Jean Blaute en Ray Cokes. Prof. De Keukeleire is een wereldbefaamde autoriteit op het gebied van de inhoudsstoffen en de toepassingen van hop, niet alleen met betrekking tot eigenschappen van bier, maar ook in verband met gunstige effecten op de gezondheid. Voornamelijk bij dit laatste aspect is hij actueel zeer betrokken. In 2010 was hij als enige Europeaan geëngageerd bij de ontwikkeling van een echt geneesmiddel uit hop tegen diabetes type 2 en obesitas.

Als het van de Gentse professor Denis De Keukeleire afhangt, drinken we beter meer bier.
“ Hoppige bieren passen in een gezonde levensstijl”